Komunikat strony

szklanka z kranówką wypełniona owocami
24.10.2019

Oświadczenie MPWiK w m.st. Warszawie S.A. w związku z wizytą CBA w Spółce w dniu 24.10.2019 r.

Kierując się transparentnością działalności przedsiębiorstwa, określoną w przyjętym przez Spółkę systemie Compliance oraz procedurach antykorupcyjnych, informujemy, że w dniu dzisiejszym od godzin porannych prowadzą swoje czynności funkcjonariusze Centralnego Biura Antykorupcyjnego w oparciu o postanowienia wydane przez Prokuraturę Regionalną w Warszawie.

Czynności są związane z postępowaniem przygotowawczym dotyczącym awarii układu przesyłowego, a także budowy spalarni. Należy przypomnieć, że w związku z awarią układu przesyłowego to Spółka zawiadomiła służby, m.in. Rządowe Centrum Bezpieczeństwa, policję oraz Agencję Bezpieczeństwa Wewnętrznego.

W związku z tym prowadzone obecnie czynności wynikają z zawiadomienia złożonego przez Spółkę, a jednocześnie z samoistnych działań prokuratury.

Należy podkreślić, że MPWiK deklaruje pełną gotowość i otwartość do współpracy z organami ścigania - Spółka i jej pracownicy ściśle współpracują z funkcjonariuszami CBA, jak i prokuraturą.

Na chwilę obecną, w związku z prowadzonymi czynnościami organów ścigania, nie możemy podać więcej informacji w tej sprawie.

Oświadczamy jednocześnie, że powyższe zdarzenie nie ma wpływu na profesjonalne wykonywanie przez służby MPWiK swojej pracy na rzecz wszystkich mieszkańców Warszawy.

Ta strona używa ciasteczek. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień w przeglądarce.
Udostępnij link do strony:
Przez email
Przez facebook'a